Son Güncelleme: 29 Mayıs

KYK Wifi Çıkış - KYK Wifi Çıkış Yapma - KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

KYK wifi çıkış başlığıyla incelemeye alacağımız konumuza, öncelikle KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) ile ilgili bilgi vererek başlayalım. Eğitim dönemi başladığında birçok öğrenci için barınma, en büyük ihtiyaçların başında yer alıyor.

Kredi Yurtlar Kurumu KYK, her yıl binlerce öğrenci için barınma imkanı sağlayan Gençlik Spor Bakanlığı'na bağlı kurumlardır. KYK yurtlarının aylıkları, ilden ile değişse de, öğrencilerin karşılayabileceği ücretlerde barınma imkanı sağlar. Barınma, yemek, kablosuz internet (WiFi), 7/24 sıcak su ve ısınma imkanlarının tamamını belirlenen aylık ücretlerle sağlayan KYK'lar, özellikler maddi durumu zayıf olan öğrenciler için en uygun, güvenilir ve konforlu seçenektir. KYK yurtları, çocuklarını farklı bir şehirde eğitime gönderen aileler tarafından, hem uygun ücreti hem de üst düzey güvenlik hizmeti ile tercih edilmektedir.

2020 yılında başlayan pandemi nedeniyle eğitim kurumları, uzaktan eğitime geçmiştir. Ancak yapılan açıklamalara göre, 2021 Güz döneminde KYK yurtları, yeniden tam kapasite faaliyete geçecektir.

KYK yurtlarına yerleşecek öğrencilere, yurtlarda kullanabilecekleri, ücretsiz internet hizmeti verilmektedir. Birçok işlemin online yapıldığı, araştırma ve ödevlerin yapılabilmesi için gereken kaynaklara erişimin online olduğu günümüzde, internet erişiminin ne denli önemli olduğu ortada. İşte bu noktada öğrencilerin karşılaşabileceği sorunlara yönelik yayınlanan bu makalede, KYK WiFi çıkışından bahsedeceğiz. KYK wifi çıkış yapma, KYK wifi giriş yapma, KYK wifi çıkış nasıl yapılır?, KYK wifi giriş nasıl yapılır? ve KYK wifi çıkışı nasıl yapılır? gibi konu ve sorulara değinelim.

KYK (Kredi Yurtlar Kurumu)
KYK (Kredi Yurtlar Kurumu)

KYK yurtlarına yerleşecek öğrencilere, yurtlarda kullanabilecekleri, ücretsiz internet hizmeti verilmektedir. Birçok işlemin online yapıldığı, araştırma ve ödevlerin yapılabilmesi için gereken kaynaklara erişimin online olduğu günümüzde, internet erişiminin ne denli önemli olduğu ortada. İşte bu noktada öğrencilerin karşılaşabileceği sorunlara yönelik yayınlanan bu makalede, KYK WiFi çıkışından bahsedeceğiz. KYK wifi çıkış yapma, KYK wifi giriş yapma, KYK wifi çıkış nasıl yapılır?, KYK wifi giriş nasıl yapılır? ve KYK wifi çıkışı nasıl yapılır? gibi konu ve sorulara değinelim.

1. KYK Wifi Giriş

Öncelikle KYK yurduna yeni kayıt yapan bir öğrenciyseniz kayıt işlemlerinden sonra yapmanız gereken ilk şey, internet hizmetine erişebilmek için şifre istemektir. Yurda kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra yurt idaresi tarafından size geçici bir şifre verilir ve şifrenizi kendinizin belirleyeceği başka bir şifre ile değiştirmeniz istenir. Burada güvenlik amaçlı olarak öğrenciden verilen şifreyi değiştirmesi isteniyor.

Şimdi sırasıyla KYK wifi'ye nasıl bağlanılır? ve KYK wifi giriş nasıl yapılır? anlatalım.

1. KYKWIFI ağına bağlanın. İnternet ağları arasından "KYKWIFI" olanı bulup bağlanmalısınız, aksi takdirde KYK wifi giriş yapamazsınız. KYKWIFI ağını göremiyorsanız yurt internetinde bir problem olabilir, yetkililere bilgi vererek ilgilenilmesini isteyebilirsiniz. Tarayıcınızın güncel olduğundan ve cep telefonundan bağlanacaksanız mobil verinin kapalı olduğundan emin olun. Ayrıca bu ağın sınırlı bir alanda yayın yaptığını, bu yüzden KYKWIFI ağını görebilmek için yurttan uzakta olmamanız gerektiğini unutmayın.

2. Kayıttan sonra yurt idaresinden aldığınız şifre ve T.C kimlik numaranızı hazırlayın. KYK wifi portalından giriş yapmanız gerekecek. olan wifi.kyk.gov.tr adresinden giriş yapın.

WiFi İnternet Erişim Portalı Üzerinden KYK İzin Alma
WiFi İnternet Erişim Portalı

3. Kullanıcı adı kısmına T.C kimlik numaranızı şifre kısmına ise yurt idaresinden aldığınız şifreyi yazarak giriş yapın. İlk defa giriş yapıyorsanız size verilen şifreyi değiştirmeniz gerekecektir. Kullanıcı adınız ve şifreyi doğru girdiyseniz portala giriş yapmış olursunuz. Karşınıza çıkan ekranda bulunan şifre değiştirme butonuna tıklayarak şifrenizi değiştirin.

4. Şifrenizi değiştirdikten sonra unutmamak için bir yere not edin. Şifreniz en az 6 en fazla 10 haneli olmalıdır. Şifrenizi oluştururken, özel karakterler kullanmamanız gerekir.

5. Şifrenizi belirledikten sonra çıkış yapın ve yeni şifreniz ile yeniden giriş yapın. Yeni şifrenizin sisteme atanması biraz zaman alabilir. Tekrar giriş yapmayı denediniz ve giriş yapamıyorsanız endişelenmeyin. Kısa bir süre sonra yeni şifreniz sisteme atanacaktır. Bir sonraki KYK wifi giriş ve KYK wifi çıkış işlemleriniz başarılı olacaktır.

Artık T.C kimlik numaranızı ve belirlediğiniz şifreyi kullanarak KYKWIFI ağına bağlanabilirsiniz. İnternet erişiminden daha verimli faydalanabilmeniz için WiFi çekim alanı içerisinde olmalısınız.

🟢 KYK Wifi Şifremi Unuttum

KYK wifi giriş şifrenizi unuttursanız, yeni şifre almak için yurt idaresine başvurmanız gerekir. Yeni şifre almanın yurt idaresine başvurmaktan başka bir yolu bulunmadığından, internet erişiminizin aksamaması için şifrenizi unutmamanız veya bir yere not almanızı faydalı olacaktır.
KYK WiFi

2. KYK Wifi Çıkış

KYKWIFI'ye T.C kimlik numarası ve belirlediğiniz şifre ile başarılı giriş yapabiliyorsanız, yönlendirildiğiniz sayfada şifre değiştirme, son hareketler listesi ve KYK wifi çıkış yapabilmeniz için butonlar bulunur. Bu butonlardan KYK wifi çıkış butonuna tıklayarak çıkış yapabilirsiniz.

KYK Wifi Çıkış - KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?
KYK Wifi Çıkış - KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

KYK Wifi Çıkış Nasıl Yapılır?

1. KYK WiFi Giriş Yapın

KYKWIFI ağına bağlanın ve Genciz Biz üzerinden T.C. kimlik numarası ile şifrenizi girin. T.C. kimlik numaranız ve şifreniz doğruysa başarılı giriş yapmış olacaksınız.

2. Çıkış Butonunu Bulun

Giriş yaptıktan sonra yönlendirildiğiniz sayfada, KYK wifi çıkış butonunu bulun.

3. KYK Wifi Çıkış Butonu ile Çıkış Yapın

KYK wifi çıkış butonuna tıklayarak çıkış yapabilirsiniz.


KYK'ya bağlandığınız internet sekmesini kapatmazsanız, bu sayfaya ulaşmanız daha kolay olacaktır. Tarayıcınızdaki Genciz Biz KYK wifi giriş sekmesini açık bırakın ve KYK wifi çıkış yapmak istediğiniz zaman bu sekmeyi kullanın.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR!

  • KYK wifi çıkış/giriş, internetin çok yoğun kullanıldığı saatlerde normalden uzun sürebilir.

  • Mobil cihazlarda (telefon, tablet) KYK wifi çıkış ve giriş işlemlerinde sorun yaşamamak için mobil veriyi kapatmalısınız.

  • KYK wifi ağını aynı anda sadece 1 cihazdan kullanabileceğinizi unutmayın.

KYK Wifi Çıkış/Giriş - Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

KYK wifi giriş ve KYK wifi çıkış işlemlerinizde, bazen şifreniz doğru olsa dahi bazı problemlerle karşılaşırsınız. Bunlardan en sık karşılaşılanlar:

  • Kullanıcı aktif değil hatası,
  • IP adresi bulunamadı uyarısı,
  • Sayfa yüklenemedi hatası,
  • Kullanıcı adı veya şifre yanlış uyarısı,
  • Giriş hakkınız doldu uyarısı.
KYK Wifi Çıkış-Giriş Sorunları
KYK Wifi Çıkış/Giriş Sorunları

Şimdi bu problemlerin nedenleri ve çözümlerine değinelim.

1. KYK wifi doğrulama sayfası açılmıyor! Ne yapmalıyım?

KYK internet erişimde genel olarak yaşanan problemdir. Bunun temel nedeninin wifi'nin heryerde çekmemesi olduğunu söyleyebiliriz. Bu problemi çözmek için KYKWIFI ağına bağlı olduğunuz ve mobil bağlantınızın kapalı olduğuna emin olmanız gerekir. KYK'lar çok katlı yurtlardır ve genellikle aynı odada 3 ile 6 kişi kalır. Buda aynı ağa binlerce öğrencinin bağlanması nedeniyle wifi bağlantılarının zaman zaman aşırı yavaşlaması ve bazen de tamamen kopmasına neden olur.

Doğrulama sayfasına erişemiyorsanız öncelikle wifi'nin çektiğinden emin olun. Daha sonra giriş sayfasını yenileyin. Tüm bunlar işe yaramıyorsa ağı unutun ve tekrar bağlanın. Bu şekilde ağa bağlandığınız an karşınıza giriş sayfası açılacaktır. Tüm bunlar işe yaramıyorsa ve hala internete erişim problemi yaşıyorsanız, yurt idaresine veya blok memurunuza danışmalısınız. Bazen teknik arızalar da bu tür problemlere neden olabiliyor.

2. Maksimum giriş hakkınız doldu uyarısı Nedir?

KYKWIFI ağına birden fazla cihaz ile bağlanamazsınız. Bu uyarıyı almanızın nedeni başka bir cihaza KYKWIFI ile bağlanmış olmanızdır. Bilgisayar ve cep telefonunuzla aynı anda KYK internet erişimi sağlayamazsınız. Başka bir cihaza bağlıysanız o cihazdan KYK wifi çıkış yapmanız gerekir. Bağlı olduğunuz diğer cihazdan çıkış yapın ve KYK wifiye yeniden bağlanın. Bu şekilde internet erişimi sağlayabilirsiniz. Başka bir cihaza bağlı olmadığınızı düşünüyorsanız wifi erişimi için kullandığınız şifre ve T.C kimlik numaranızı paylaştığınız bir arkadaşınız varsa onlara sorun. Muhtemelen arkadaşınız bağlıdır ve sizin bağlanmaya çalıştığından haberi yoktur.

KYK'da kalıyorsanız wifi paylaşımı oda arkadaşları veya yakın arkadaşlar tarafından yapıldığını göreceksiniz. Ancak benim tavsiyem giriş bilgilerinizi paylaşmamanızdır. KYK wifi ile yaptığınız internet erişiminde kişisel olarak yaptığınız tüm aramalar kayıtlıdır. Güvenlik amacıyla zararlı sitelere bu ağ aracılığı ile girmeniz engellenir. Giriş bilgilerinizi paylaştığınız arkadaşınızın internet üzerinden yaptığı bir hatadan sorumlu olmamanız için bu konuda gereken özeni göstermelisiniz.

3. Kullanıcı aktif değil uyarısı alıyorum ne yapmalıyım?

Bu uyarıyı yurt yönetimi tarafından kaydı silinen öğrenciler alır. Bu uyarı alıp internete bağlanamıyorsanız, yurt yönetimine başvurarak kullanıcı hesabınızı aktifleştirmeniz gerekir. Yurt yönetimi hesabınızı aktifleştirdikten sonra ağa bağlanın ve tekrar giriş yapmayı deneyin.

4. Kullanıcı adı veya şifre hatalı uyarısının sebebi nedir?

Bu uyarıyı şifre değişikliği yaptığınız zaman almanız mümkün. Şifre değişikliği yapıldığında sisteme yeni şifrenizin atanması zaman alabiliyor. Şifre değişikliği yaptıktan 2 saat sonra tekrar giriş yapmayı deneyin. Eğer aynı hatayı almaya devam ediyorsanız, sistemde oluşan bir aksaklık nedeniyle bir süre daha beklemeniz gerekecektir. Muhtemelen bu sorun yaşayan birçok kişi vardır. Sorun çözülmediyse ve hala internet erişimi sağlayamıyorsanız, yurt idaresine sorununuzu bildirmeniz gerekir. Teknik destek gereken durumlarda yurt idaresi teknik ekiple iletişime geçer ve problem en kısa sürede çözülmeye çalışılır.

5. IP adresi bulunamama uyarısı ve sayfa yüklenemedi hatası

Şiddetli yağışlar gibi olumsuz hava koşulları gibi durumlarda kopan internet bağlantıları sonucu alınan uyarılarıdır. Bu uyarıları alıyorsanız en muhtemel nedenleri başında wifi çekim alanından uzaklaşmanız veya wifi'ye bağlı olmamanızdır. Bağlı olduğunuzdan emin olun ve 20 dakikalık aralıklar ile tekrar giriş yapmayı deneyin. Bu hatalar uzun süreli hatalar değildir. Kısa bir süre içerisinde düzelecektir.


KYK wifi çıkış nasıl yapılır? KYK wifi giriş nasıl yapılır? KYK wifi şifresi nasıl değiştirilir? gibi sorulara ek olarak KYK wifi ile ilgili yaşayabileceğiniz birçok problemi incelediğimiz yazımızda, KYK wifi ile ilgili sıkça karşılaşılan problemlere ve çözümlerine yer verdik. Her yıl binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan Kredi Yurtlar Kurumu, öğrencilerine en iyi hizmeti vermek için sürekli altyapı, üstyapı ve hizmet birimlerini iyileştirmektedir. Kablosuz internet (wifi) erişimi de KYK tarafından verilen hizmetlerden biridir. Burada sizin gibi binlerce öğrenci aynı ağa bağlandığından zaman zaman bağlantı ve hız problemleri yaşamanız mümkün. Probleminiz çözülmüyorsa yurt idaresine başvurmanız en doğru karar olacaktır.

Şifrenizi unutmanız durumunda yurt idaresine gitmekten başka seçeneğiniz bulunmadığından, size tavsiyem şifrenizi unutmamak için not almanız ve kimseyle paylaşmamanız. KYK yurt internet bağlantısı güvenlidir. Ancak banka hesaplarınızı kontrol ettiğiniz mobil uygulamaları kullanırken, operatörünüzün sağladığı interneti kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

KYK wifi çıkış ve giriş problemleri yaşayan arkadaşlarımız için hazırlanan bu yazıda KYK wifi çıkış yapma ve KYK wifi giriş konularına değindik. Bunların dışında yaşadığınız farklı bir probleminiz veya paylaşmak istediğiniz düşünceleriniz/deneyimleriniz varsa bizimle paylaşabilirsiniz. Bu şekilde diğer öğrenciler de aynı problemin çözümünden faydalanabilirler.

KYK sakinleri için hazırladığımız KYK izin alma yazımıza da göz atmak isteyebilirsiniz.

İncele10 Yazar Kutusu Profil Görselimiz
İncele10 Editör Ekibi

Doğrudan satın alma önerileri ile hayatı kolaylaştırıyoruz. Sonuçları kolayca karşılaştırabilmeniz için araştırmacılarımız, bağımsız incelemeler için her gün yeni ürünler seçiyor.

Reklamsız. Sadece gerçek testler.

Tek yapmanız gereken en iyiler arasından seçim yapmak.

LinkedIn




Bir cevap yazın